Мінцифри створює мобільний застосунок «Е-резидент» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри створює мобільний застосунок «Е-резидент»

292
Мінцифри створює мобільний застосунок «Е-резидент»
Мінцифри створює мобільний застосунок «Е-резидент»
Мінцифри ініціювало створення мобільного застосунку інформаційної системи «Е-резидент» у межах проєкту DT4UA, що фінансується ЄС. Цей проєкт сприятиме розвитку ІТ-бізнесу та підвищенню експортного потенціалу України.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.
«Мета проєкту — створити мобільний застосунок, який надаватиме електронні послуги для іноземних громадян, включно з набуттям та скасуванням статусу е-резидента, відкриттям та закриттям поточних рахунків, використанням КЕП, державною реєстрацією ФОП е-резидента та іншими послугами», — сказано в повідомленні.
Подати заявку на участь у тендері на створення можна до 8 грудня. З деталями участі та технічними вимогами можна ознайомитися на Порталі публічних закупівель Естонії за посиланням.
Нагадаємо, Верховна Рада 6 жовтня минулого року прийняла в цілому законопроєкт № 5270 про електронне резидентство. А вже з 1 квітня 2023 року почав діяти закон про е-резидентство, що дозволить іноземцям вести бізнес в Україні.
Національний банк України надав право електронним резидентам з 8 березня 2023 року відкривати поточні рахунки в банку.
Міністерство цифрової трансформації оголосило про затвердження переліку для програми е-резидентства України — йдеться про Словенію, Індію, Пакистан та Таїланд, однак перелік розширюватиметься.

ПРРО: сервіси, що допоможуть підприємцям

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас