Мінцифри працює над створенням системи моніторингу тиску на бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри працює над створенням системи моніторингу тиску на бізнес

Казна та Політика
229
Мінцифри працює над створенням системи моніторингу тиску на бізнес
Мінцифри працює над створенням системи моніторингу тиску на бізнес
Міністерство цифрової трансформації працює над механізмом, який дасть змогу в режимі реального часу моніторити, скільки справ відкривається щодо підприємців, скільки проводиться обшуків, та отримувати іншу інформацію.
Про це повідомив віцепрем'єр, очільник Мінцифри Михайло Федоров в ефірі ютуб-проєкту Forbes «Business Breakfast з Володимиром Федоріним».
За словами Федорова, наразі є рішення РНБО і розпочалася робота з Радою над певними рішеннями, які дозволять у режимі реального часу моніторити, скільки справ відкривається щодо підприємців, скільки обшуків, скільки запитів відправляється щодо певної інформації тощо.
«Окремо буде інформаційна система, де можна буде поскаржитися і оцінити дії правоохоронних або контролюючих органів», — сказав він.
На думку віцепремʼєра, це дасть змогу в режимі реального часу зрозуміти, що відбувається в країні.
«Потрібно, щоб policy-makers, які знаходяться в Києві, володіли обʼєктивною інформацією щодо того, що відбувається, і стали на захист кожного підприємця в країні, а не когось конкретно і тільки відомих», — пояснив Федоров.
Тож наразі у Мінцифри стоїть завдання допомогти з технічного погляду реалізувати ці два проєкти — щодо моніторингу по кожній справі та фідбеку від підприємців.

Довідка Finance.ua:

  • 19 грудня на підсумковій пресконференції Зеленський пообіцяв розібратися, чому в парламенті не проголосований законопроєкт про єдиний орган для перевірок бізнесу, який він ініціював на зустрічі з підприємцями у червні цього року;
  • Зеленський анонсував створення Ради з підтримки підприємництва, до якої увійдуть представники бізнесу;
  • уряд працює над кількома ініціативами, які стосуються розв’язання проблеми необґрунтованих обшуків у підприємців, виїмки документів та арештів майна.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас