Кабмін затвердив оновлені зобов’язання України перед МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив оновлені зобов’язання України перед МВФ

Казна та Політика
184
Кабмін затвердив оновлені зобов’язання України перед МВФ
Кабмін затвердив оновлені зобов’язання України перед МВФ
Кабінет Міністрів схвалив оновлений проєкт Листа про наміри уряду України і Національного банку України до Міжнародного валютного фонду та проєкт Меморандуму про економічну та фінансову політику.
Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.
За його словами, лист про наміри та Меморандум про економічну та фінансову політику містять заходи та умови, які реалізували та планують реалізувати і дотримуватись уряд України та Національний банк протягом чотирирічного періоду дії Програми Механізму розширеного фінансування 2023−2027 років.
Також в ньому є плани щодо подальших заходів для впровадження структурних реформ, зокрема, в грошово-кредитному, податково-бюджетному і фінансовому секторах, спрямовані на поліпшення бізнес-клімату і посилення верховенства права та боротьбу з корупцією.
Нагадаємо, раніше Україна та МВФ досягли домовленості на рівні експертів щодо п’ятого перегляду програми фінансування на суму 15,6 мільярда доларів.
Україна разом з МВФ оцінює додаткову фінансову потребу на 2025 рік з боку партнерів у розмірі 12−15 млрд доларів через те, що війна буде продовжена і наступного року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас