Які професії актуальні у сфері ІТ (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які професії актуальні у сфері ІТ (інфографіка)

Особисті фінанси
1827
Які професії актуальні у сфері ІТ (інфографіка)
Які професії актуальні у сфері ІТ (інфографіка)
Нащодавно штучний інтелект назвали основною причиною зростання безробіття у сфері IT. Так, наприклад, рівень безробіття в ІТ-секторі США зріс до 4,3%, що значно вище загальнонаціонального рівня 3.8%.
За словами дослідників, це свідчить про уповільнення найму співробітників на посади початкового рівня у зв’язку з розширенням автоматизації на основі штучного інтелекту. Хоча скорочення робочих місць у сфері ІТ триває, загальне безробіття в США тримається на історично низькому рівні.
А про те, які вакансії актуальні у сфері ІТ, пише budni.robota.ua.
Які професії актуальні у сфері ІТ (інфографіка)
В Україні ІТ-галузь продовжує залишатися однією з найстійкіших та найперспективніших напрямків роботи. Отже, пропонуємо вам переглянути, які вакансії актуальні у сфері ІТ:
Інженер СКС
Спеціаліст з телекомунікацій, який займається проєктуванням, встановленням, налаштуванням та підтримкою структурованої кабельної системи. Обізнаний у базовій номенклатурі виробників слабкострумових комплектуючих та досвідчений у застосуванні матеріалів при монтажі слабкострумових мереж.
Інженер-консультант з мережевих рішень
Фахівець в галузі мережевого обладнання та програмного забезпечення. Також є досвідченим спеціалістом з проєктування, впровадження та обслуговування уніфікованих дротових і бездротових мереж.
Системний адміністратор
Професіонал, відповідальний за управління та підтримку інформаційних систем та мереж в компанії.
Складальник
Спеціаліст, який виробляє або складає компоненти електроніки: плати, схеми, кабелі, або інші електронні пристрої.
Оператор SOC (Security Operations Center)
Фахівець з інформаційної безпеки, який відповідає за моніторинг, виявлення та реагування на потенційні загрози безпеки в мережі та інших інформаційних системах.
Інженер з впровадження мереж ЦОД (Центр обробки даних)
Відповідає за планування, розгортання та управління мережевою інфраструктурою у Центрі обробки даних.
Інженер з впровадження серверних рішень
Фахівець, який відповідає за планування, розгортання та управління серверною інфраструктурою.
Технік-складальник засобів технічного захисту інформації
Відповідає за збирання, встановлення та обслуговування різних технічних засобів, призначених для забезпечення технічного захисту об'єктів.
Інженер-випробувач (спеціальні дослідження засобів ТЗІ)
Фахівець, чия робота пов’язана з проведенням випробувань, аналізом результатів і визначенням відповідності вимогам.
Інженер-проєктувальник електроживлення та освітлення
Відповідає за розробку та проєктування систем електроживлення та освітлення для різних будівель та інженерних об'єктів.
Раніше ми писали, щоринок праці Євросоюзу потребуватиме 11 млн працівників IT-сфери, яких залучатимуть з-поза меж ЄС. Ринок праці в Європі стикається зі значними викликами, які пов’язані із впливом геополітичної ситуації, конкурентоспроможністю робочої сили, можливостями розвитку та інновацій, а також «зеленим переходом». Водночас, оскільки йдеться про залучення людей з-поза меж ЄС, виникає питання визнання їхньої кваліфікації.

Довідка Finance.ua:

  • Українкам із досвідом у сфері IT допоможуть з роботою в Німеччині. Академія жіночих талантів (Femme talent Academy) відкрила набір на новий проєкт, спрямований на жінок з України, які живуть у Німеччині, Люксембурзі або хочуть жити там і знайти себе на тамтешньому ринку праці.
  • Майбутні учасниці проєкту отримають можливість працювати в ІТ у відомій європейській компанії, пройти серію тренінгів з експертами з різних галузей, таких як коучинг, комунікація, HR, розвиток лідерства та ІТ, отримають персональний коучинг для початку індивідуальної кар'єри в Німеччині чи Люксембурзі.
До речі, у Finance.ua з’явилась своя сторінка в Instagram. Підписуйтесь — буде яскраво, цікаво і корисно для вашого 👛 гаманця. 👇Доєднуйтесь до Instagram Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас