Як часто ІТ-спеціалісти на Djinni змінюють у профілі Україну на іншу країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як часто ІТ-спеціалісти на Djinni змінюють у профілі Україну на іншу країну

Особисті фінанси
420
Як часто ІТ-спеціалісти на Djinni змінюють у профілі Україну на іншу країну
Як часто ІТ-спеціалісти на Djinni змінюють у профілі Україну на іншу країну
Протягом останніх трьох місяців до 1200 кандидатів на Djinni змінили в профілі Україну на якусь іншу країну. Навпаки робили майже вдвічі менше.
Про це повідомляє Djinni в Telegram.
Загалом кількість кандидатів, які шукають роботу та перебувають не в Україні, за два роки виросла з 20% до 30%, або з 14 000 до 25 000.

Читайте також: Як змінилися найвищі середні зарплати в Україні за час повномасштабної війни: топ-5 галузей

Приблизно третина з цих 25 000 «іноземців» хоча б раз мала в профілі Україну, тож можна вважати їх українцями за кордоном. Серед європейських кандидатів частка українців — 50−60%. А от в Азербайджані чи Вірменії — майже нуль.
Графік: Djinni
Графік: Djinni
Дані графіка свідчать, що найчастіше кандидати змінювали країну в профілі в кінці 2022 року та на початку 2023 — майже 1800 осіб.
Нагадаємо, українські ІТ-компанії намагаються підтримувати і своїх співробітників у Силах оборони, і ветеранів: для 68% айтівців у війську зберігають робочі місця, а для 60% — грошові виплати.
У квітні цьогоріч обсяг IT-експорту зменшився на 3,5% і становив $545 мільйонів. Українській економіці це принесло на $20 мільйонів менше у порівнянні з березнем. Загалом за перші чотири місяці обсяг експорту комп’ютерних послуг складає $2,1 мільярди. Це на $78 мільйонів менше ніж за аналогічний період у 2023 році.
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров раніше наголошував, що спеціалісти технологічних та інноваційних бізнесів, важливих для економіки підприємств, мають бути заброньовані, щоб компанії продовжували наповнювати державний бюджет.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас