В Україні збільшать штрафи за неправильне паркування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні збільшать штрафи за неправильне паркування

Особисті фінанси
806
В Україні збільшать штрафи за неправильне паркування
В Україні збільшать штрафи за неправильне паркування
Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт № 9092−3, який забороняє інспекторам з паркування евакуацію авто. Також піднімаються штрафи за порушення правил паркування.
Про це повідомив народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк у Telegram. Це рішення підтримали 234 нардепи.
Відповідно до проєкту закону, забороняється евакуація автомобілів інспектором з паркування під час дії правового режиму воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях, де введено воєнний стан. Однак, такі повноваження отримають працівники уповноважених підрозділів Національної поліції.
Автори документу зазначають, що під час повітряної тривоги водії змушені швидко залишати транспортні засоби для пошуку укриття, при цьому часто порушуючи правила зупинки або стоянки в межах відповідного населеного пункту.
«В такому разі, з етичної та моральної точки зору неприпустимо вимагати від водіїв не порушувати правила зупинки або стоянки, адже в першу чергу вони повинні піклуватися про власне життя та здоров’я, а не про дотримання Правил дорожнього руху», — сказано в документі.

Суми штрафів

Документ також збільшує суми штрафів:
  • за зупинку чи стоянку авто на місцях, що призначені для водіїв з інвалідністю, а також за створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, можуть карати штрафами у розмірі 1700 гривень;
  • за зупинку або стоянку на місцях, що призначені для авто, оснащених електричними двигунами — 850 гривень.

Довідка Finance.ua:

  • 22 квітня у Києві відновили оплату за паркування. Паркування на муніципальних паркінгах буде платним з 08:00 до 22:00. В інший час у будні, а також цілодобово у суботу та неділю паркування залишається безкоштовним;
  • тарифи на паркування у столиці: 1 зона: центральні вулиці навколо Хрещатика — 35 ₴/година; 2 зона: великий центр від Шулявки до Печерська — 25 ₴/година; 3 зона: решта міста — 5 ₴/година;
  • штрафи за неоплачене паркування в столиці: зона 1: 700 ₴/доба; зона 2: 500 ₴/доба; зона 3: 100 ₴/доба;
  • у міському застосунку «Київ Цифровий» став доступним сервіс з пошуку вільних місць на паркінгах.
Всі водії транспортних засобів завжди повинні мати при собі поліс ОСЦПВ, або, як його часто називають, автоцивілку. Вартість поліса залежить від стажу водіння, об'єму двигуна, мінімальної суми покриття збитків і регіону, в якому ви зареєстровані. На сайті Finance.ua ви зможете порівняти ціни і вигідно оформити поліс ОСЦПВ всього за кілька хвилин.

Оформити автоцивілку онлайн 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас