В Україні хочуть ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей

Казна та Політика
2334
В Україні хочуть ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей
В Україні хочуть ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей
Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що в Україні хочуть ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей.
Комітет рекомендував парламенту прийняти за основу урядовий законопроєкт N9256 про внесення змін до деяких законів України щодо організації та проведення азартних ігор.
Законопроєкт спрямований на вдосконалення державного регулювання у сфері регулювання ринку азартних ігор та лотерей, встановлення справедливої та прозорої процедури ліцензування бізнесу у сфері азартних ігор. При цьому проєкт передбачає ліквідацію КРАІЛ.
Гетманцев назвав створення Комісії помилкою. Про це свідчать відсутність системи онлайн-моніторингу, численні скандали та блокування, неналежний контроль за галуззю.
Тепер законопроєкт № 9256 очікує на перше читання.
Нагадаємо, у травні минулого року в Україні пропонували ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ). Віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров заявляв, що після підтримки депутатами, рішення дозволить прибрати людський чинник у видачі ліцензій. Процес стане автоматичним і відбуватиметься за чіткими критеріями.
Він зауважив, що такі змінити дозволять впровадити IT-систему онлайн-моніторингу. Вона і буде в режимі реального часу отримувати дані про взаємодію операторів грального бізнесу та держави.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Мета
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас