У світі вичерпуються запаси золота — перспективних родовищ майже не залишилось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі вичерпуються запаси золота — перспективних родовищ майже не залишилось

Банківські метали
577
У світі вичерпуються запаси золота — перспективних родовищ майже не залишилось
У світі вичерпуються запаси золота — перспективних родовищ майже не залишилось
Запаси золота, яке можна видобути у світі, скоротилися до 57 тис. тонн.
Про це пише CNBC з посиланням на дані Геологічної служби США.
За весь час у світі видобуто 187 тис. тонн золота, переважно в Китаї, Південній Африці та Австралії.
Обсяги видобутку золота стрімко зростали з 2008 року, але стабілізувалися у 2016−2018 роках, і з того часу нарощування видобутку поступово скорочується.
У 2023 році видобуток зріс лише на 0,5% порівняно з роком раніше. 2022 року зростання становило 1,35% у річному обчисленні, роком раніше — 2,7%, а 2020 року світове виробництво золота зафіксувало перше за десятиліття зниження на 1%.
Нове золото стає все важче знайти по всьому світу, оскільки багато перспективних родовищ уже розвідані, додають у Всесвітній раді з золота.
Промисловий видобуток золота є капіталомістким, потребує ретельної розвідки та розробки родовищ, і необхідно в середньому від 10 до 20 років, перш ніж копальня буде готова до виробництва.
Навіть під час процесу розвідки ймовірність того, що виявлення покладів переросте у розробку копальні, невелика: лише близько 10% світових родовищ золота містять достатньо металу, щоб гарантувати видобуток.
Крім того, багато золотовидобувних проєктів заплановано у віддалених районах, де потрібне налагодження інфраструктури (дороги, електрика, вода), що призводить до додаткових витрат на будівництво шахт.
«Стає все важче знайти золото, отримати дозвіл на його видобуток, фінансувати експлуатацію родовищ», — прокоментував голова департаменту ринкової стратегії WGC Джон Рід.
Бажаєте знати що з курсом? Та чи буде долар дорожчати? Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто слідкує за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події.

Підписатися на розсилку💸

За матеріалами:
borgexpert
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас