Tesla відзвітувала про найбільший квартальний прибуток більш ніж за рік. Акції автовиробника зросли на 12% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla відзвітувала про найбільший квартальний прибуток більш ніж за рік. Акції автовиробника зросли на 12%

Фондовий ринок
142
Tesla відзвітувала про найбільший квартальний прибуток більш ніж за рік. Акції автовиробника зросли на 12%
Tesla відзвітувала про найбільший квартальний прибуток більш ніж за рік. Акції автовиробника зросли на 12%
Ринкова вартість Tesla Inc. зросла на $80 млрд після того, як виробник електромобілів повідомив про свій найбільший квартальний прибуток більш ніж за рік і опублікував оптимістичні прогнози на 2025-й, пише Bloomberg.
Сильний звіт про доходи Tesla зʼявився через два тижні після гучної презентації нового роботаксі компанії, яке розчарувало багатьох інвесторів.

Оберіть найвигідніший депозит💰

Скоригований чистий прибуток за третій квартал зріс на 8% порівняно з минулим роком, до $2,5 млрд, перевищивши очікування в $2,1 млрд. Скоригований прибуток у розмірі 72 центів на акцію у третьому кварталі перевершив середню оцінку у 58 центів.
Виручка склала $25,18 млрд порівняно з прогнозами $25,37 млрд, згідно з даними LSEG.
Результати третього кварталу були підтримані продажем Cybertruck, який вперше приніс прибуток. Акції були підігріті й надіями на майбутнє: Ілон Маск пообіцяв зробити Tesla найдорожчою компанією у світі, почавши зі зростання поставок на 20−30% наступного року.
Маск заявив, що Tesla має намір офіційно запустити райдшеринг у Техасі та Каліфорнії наступного року. Хоча для водіння дорогами загального користування буде потрібно схвалення регулюючих органів, коментарі Маска привели до зниження акцій конкурентів Uber Technologies Inc. та Lyft Inc.
Маск повідомив, що виробництво спеціалізованого роботаксі Cybercab досягне масових обсягів у 2026 році і що компанія націлена на випуск не менше 2 млн одиниць, а «можливо, зрештою і 4 млн».
Tesla збирається випустити доступні моделі наступного року, але Маск розвіяв давні очікування деяких інвесторів, що компанія випустить електромобіль, щоб конкурувати з автомобілями масового ринку, такими як Toyota Corolla.
Акції Tesla злетіли на 12% на постмаркет-торгах у Нью-Йорку, потенційно компенсувавши велику частину падіння на 14%, яке акції продемонстрували з початку року до закриття торгів у середу.
Валова маржа компанії в автомобільному секторі за третій квартал склала 17,1%, перевершивши оцінки аналітиків і збільшившись порівняно з попереднім кварталом, коли вона становила 14,6%.
Tesla в третьому кварталі 2024 року поставила 462 890 авто, що на 6,4% більше, ніж роком раніше. Це зростання стало першим у цьому році, але не виправдало очікування Волл-стріт. Постачання є найближчим показником до числа проданих одиниць. Це один із найбільш пильно відстежуваних показників на Волл-стріт.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас