Скільки коштів інвестує ДТЕК у модернізацію електроінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштів інвестує ДТЕК у модернізацію електроінфраструктури

Енергетика
212
Скільки коштів інвестує ДТЕК у модернізацію електроінфраструктури
Скільки коштів інвестує ДТЕК у модернізацію електроінфраструктури
Оператори системи розподілу ДТЕК Мережі цього року мають намір вкласти близько 4 млрд грн в модернізацію електромереж Києва та області, Одеської та Дніпропетровської областей.
Про це повідомляє пресслужба «ДТЕК Мережі».
«Оператори системи розподілу продовжують робити все необхідне, щоб електропостачання було надійним та якісним. Загальний обсяг інвестиційних програм планується на рівні майже 4 мільярди гривень у 2024 році. Завдяки будівництву нових ліній, підстанцій та модернізації існуючих, ми зменшуємо аварійні ситуації і забезпечимо стабільну роботу електромереж для наших клієнтів, шкіл, лікарень й інших підприємств та установ», — зазначив генеральний директор ДТЕК Мережі Олександр Фоменко.
У плани компанії входить реконструкція 4 великих високовольтних підстанцій у Києві. Це збільшить надійність електропостачання понад 73 тисяч родин у Святошинському, Голосіївському та Солом’янському районах столиці.
Також у 2024 році на Київщині розпочнуть будівництво нової кабельної лінії для резервного живлення 7 підстанцій. Енергетики зможуть знизити тривалість відключення для понад 17 тис. сімей Обухівщини у разі аварій завдяки цьому і реконструкції високовольтної підстанції.
У рамках інвестиційної програми в Одеській області продовжують реконструкція трьох високовольтних підстанцій 110 кВ. Очікується, що це знизить ризик аварій для 110 тисяч клієнтів і 20 соціально важливих об'єктів.
Цього року планується реконструкція у Дніпрі на одній із вузлових підстанцій. Як зазначено у повідомленні, це забезпечить надійним електропостачанням понад 15 тисяч родин та промислові підприємства міста й створить резерв потужності для підключення нових клієнтів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас