Що українці найбільше цінують при виборі роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що українці найбільше цінують при виборі роботи

Особисті фінанси
334
Що українці найбільше цінують при виборі роботи
Що українці найбільше цінують при виборі роботи
Українці при виборі роботи найбільше цінують рівень заробітної плати та можливість працювати віддалено, але також звертають увагу на такі аспекти, як наявність бронювання і репутація компанії.
Про це повідомляє OLX Робота, яка провела опитування серед своїх користувачів, щоб дослідити стан і тенденції на ринку праці України.
Зазначається, що більше половини респондентів (60%) зазначили, що не планують змінювати роботу найближчим часом. Серед основних причини — задоволеність поточним графіком та бажання зберегти відчуття стабільності й безпеки, яке забезпечує робота.

Що важливо при виборі роботи

Результати опитування показують, що українці при виборі роботи найбільше цінують рівень заробітної плати (85%).
Інші ключові фактори включають можливість працювати віддалено (42%), близькість роботи до дому (41%), гнучкий графік (40%) та офіційне працевлаштування (35%).

Кредит до зарплати 👛

Окрім цього, респонденти також звертають увагу на такі аспекти, як наявність бронювання (19%), репутація компанії (18%) та соціальна позиція роботодавця (7%).

Виклики на ринку праці

Як свідчить опитування, серед перешкод, з якими найчастіше стикаються пошукачі роботи, респонденти виділяють низьку зарплату, обмежену кількість вакансій у галузі та регіоні, а також високі вимоги з боку роботодавців.
Вакансії різноробочих, продавців, водіїв, вантажників, прибиральниць та охоронців залишаються найбільш популярними серед українців.

ТОП-10 професій

ТОП-10 професій за кількістю відгуків на одну вакансію включає менеджерів інтернет-магазинів, копірайтерів, операторів ПК, операторів чатів, контент-менеджерів, менеджерів по закупках, пакувальників, SMM-менеджерів, промоутерів та комплектувальників.
Найбільше відгуків на вакансії отримують у Дніпропетровській, Одеській та Київській областях.

Інклюзивність на ринку праці

Дослідження також виявило, що кількість вакансій на OLX Робота, орієнтованих на соціально-вразливі верстви населення, склала 107 063 за перше півріччя 2024 року.
Ці вакансії на 65% частіше отримують відгуки, що свідчить про високий попит на інклюзивні умови праці. Найбільше таких пропозицій у роздрібній торгівлі, логістиці, виробництві та будівництві, причому найбільш активно такі вакансії розміщуються у Чернівецькій, Київській, Львівській та Тернопільській областях.
Якщо звикли відкладати кошти, але хочете зберегти їх від знецінення, один зі способів це зробити — тримати їх у банку на депозиті. А якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua, то можна отримати ще й додатковий бонус. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням:

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас