Айтівці оцінили, наскільки складно зараз шукати роботу в ІТ (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Айтівці оцінили, наскільки складно зараз шукати роботу в ІТ (інфографіка)

Особисті фінанси
6048
Айтівці оцінили, наскільки складно зараз шукати роботу в ІТ (інфографіка)
Айтівці оцінили, наскільки складно зараз шукати роботу в ІТ (інфографіка)
Шукати роботу в ІТ зараз складно на 8 з 10.
Про це свідчать результати опитування Djinni. В межах опитування було отримано 948 відповідей на питання «Як ви оцінюєте складність пошуку роботи зараз», де 0 — дуже легко, 10 — дуже важко.
Серед опитуваних: 54% респондентів — розробники і половина з них — сеньйори. Кандидатів без досвіду менше 11%. Маркетологів — менше 6%. Чверть респондентів зараз працюють і не шукають роботу. Ще 40% — працюють, але шукають нову. Серед 35% тих, хто зараз не працює, третина шукає роботу вже пів року.

Кредит до зарплати 👛

Очікувано, що чим довше пошук роботи, тим гірше враження від ринку праці. Середня оцінка серед тих, хто вже півроку без роботи — 9,32. Ті ж опитані, що мають роботу, вважають, що знайти наступну простіше. Але не надто просто, їх середня оцінка 7 з 10.
Кандидати без досвіду оцінюють ринок гірше, ніж ті, у кого досвід є, особливо розробники.
Ті, хто шукає першу роботу, оцінюють складність на 8,91, а ті, в кого є 5+ років — на 7,95. Маркетологи і сейлзи з 2−5 роками досвіду найбільш оптимістичні — їх оцінка 7,23.
Інфографіка: Djinni
Інфографіка: Djinni
Нагадаємо, ФОПи залишаються основним способом працевлаштування айтівців в Україні: 76% IT-фахівців на початку 2024 року були оформлені саме так. Проте частка айтівців, які працюють як ФОПи, поступово зменшується: влітку 2023 року їх було 81%, а у 2021−2022 роках — понад 85%.
Медіанні з.п. тих, хто змінював роботу торік, найчастіше не відрізняються від зарплат тих, хто продовжує працювати в тій самій компанії.
Українські айтівці люблять змінювати компанії, а фахівці, які довго працюють на одному місці, — рідкість. Лише чверть айтівців працювали в одній компанії всю свою ІТ-кар'єру. Що досвідченіший фахівець, то більше компаній у його резюме: близько половини Senior+ встигли попрацювати в 3−4 компаніях, а близько чверті — у п’яти чи більше.
Якщо звикли відкладати кошти, але хочете зберегти їх від знецінення, один зі способів це зробити — тримати їх у банку на депозиті. А якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua, то можна отримати ще й додатковий бонус. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням:

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас