Як змінилися попит та зарплата на віддалену роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінилися попит та зарплата на віддалену роботу

Особисті фінанси
216
Як змінилися попит та зарплата на віддалену роботу
Як змінилися попит та зарплата на віддалену роботу
Пандемія коронавірусу стала одним з каталізаторів переведення працівників на віддалений формат праці. Очевидно, що не всі сфери економіки можуть собі дозволити дистанційну роботу. Набагато легше до нового формату підлаштувались ІТ-сектор та креативні індустрії: реклама, PR, дизайн тощо. Проте віддалений формат роботи також став популярним у сфері логістики, роздрібної торгівлі та роботи кол-центрів.
Про це повідомляє OLX.
Зазначається, що повномасштабне вторгнення внесло свої корективи на ринок праці, особливо підвищивши популярність віддаленого формату роботи. Однією з ключових причин, чому українці прагнуть працювати віддалено, є забезпечення власної безпеки та захисту життя.

Кредит до зарплати 👛

За даними OLX Робота, у 2022 році на порталі було опубліковано понад 33 тисячі вакансій про віддалену роботу у всіх сферах, що отримали понад 1,8 млн відгуків користувачів.
«Хоч у 2023 році кількість таких вакансій дещо зменшилась, попит серед пошукачів роботи не зменшився, а навпаки — збільшився (понад 2 млн відгуків). За перше півріччя 2024 року загальна кількість відгуків на віддалену роботу на OLX сягає 1 млн. Все це свідчить про зацікавленість українців у такому форматі праці», — підкреслюють аналітики.
Вони додають, що традиційними сферами, де роботодавці лояльно ставляться до віддаленої роботи є ІТ, маркетинг, PR та реклама, освіта, фінансові послуги, креативні індустрії (SMM, дизайн, UGC тощо). Багато спеціалістів з цих сфер можуть виконувати свої завдання з будь-якої точки світу. Це забезпечує безперервність бізнесу та знижує ризики.
Найпопулярнішими сферами віддаленої роботи є роздрібна торгівля, реклама/дизайн/PR, адміністративний персонал, HR, освіта.
Медіанна зарплата в Україні для віддаленого формату роботи у 2024 році становить 18 500 гривень. Зростання з 2022 року — 23%.
Серед найвисокооплачуваніших сфер варто відзначити сферу логістики, де медіана зарплата у 2024 році складає 22 500 гривень, що більше, ніж, наприклад, у дизайні чи освіті.
«Якщо підсумувати, то для працівника віддалена робота дозволяє забезпечити безпеку, гнучкість, економить час та гроші та покращує баланс між роботою та життям: дає можливість краще розподіляти час між професійними та особистими справами», — зауважують аналітики.
Якщо звикли відкладати кошти, але хочете зберегти їх від знецінення, один зі способів це зробити — тримати їх у банку на депозиті. А якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua, то можна отримати ще й додатковий бонус. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням:

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас