Пропозицій роботи в ІТ стає все більше: для кого є найбільше вакансій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пропозицій роботи в ІТ стає все більше: для кого є найбільше вакансій

Особисті фінанси
3768
Пропозицій роботи в ІТ стає все більше: для кого є найбільше вакансій
Пропозицій роботи в ІТ стає все більше: для кого є найбільше вакансій, unsplash
У серпні компанії опублікували на сайті jobs.dou.ua рекордну кількість вакансій з початку повномасштабного вторгнення. Зросла кількість віддалених позицій.
Про це повідомляє DOU.
Зазначається, що в серпні на сайті було опубліковано 5421 вакансію. Це на 200 більше, ніж у липні цього року, і найвищий показник з початку великої війни.
Графік: DOU
Графік: DOU

Кількість вакансій

У серпні зросла кількість вакансій для 27 спеціалізацій і знизилась для 20.
Серед популярних категорій помітно більше пропозицій для Project Managers (+18%), PHP (+17%) та фахівців з фінансів (+13%). Водночас на 18% стало менше вакансій у Python, на 29% в Embedded і на 26% в Hardware.
Графік: DOU
Графік: DOU
Поступово зростає кількість вакансій для фахівців з Node.js. В серпні для них було 187 пропозицій — це найвищий показник за останні два роки. Також останні два місяці простежується позитивна тенденція для фахівців з C++.
Попит на DevOps стабільний з початку 2023 року. В серпні для них було 159 вакансій.
Кількість вакансій для аналітиків, QA та Project Managers продовжує зростати. 352 пропозиції для аналітиків у серпні — більше, ніж у лютому 2022 року. Для QA було 319 вакансій — найкращий показник з вересня 2022 року. 245 вакансій для РМ — найкращий показник з моменту повномасштабного вторгнення.
Попит на фахівців з Data Engineering і Data Science зріс на початку цього року і залишається на одному рівні — 66 вакансій у серпні для Data Engineer і 53 для Data Scientist. Попит на AI/ML-фахівців дещо знизився в серпні, проте теж залишається вищим, ніж у 2022−23 роках.
Вакансій для Hardware Engineers в серпні стало менше, проте загальна тенденція позитивна.
З другого кварталу цього року поменшало посад для архітекторів. У серпні для них було 26 вакансій, що на 11 менше, ніж у липні. Попит на Engineering Managers залишається стабільним (27 вакансій), а на інших технічних фахівців C-level у серпні різко зріс (51 вакансія).
Кількість вакансій для дизайнерів тримається на тому ж рівні, що в липні (243 вакансії, +4 за місяць). Вакансій для художників стає менше: 35 вакансій у серпні (-3 за місяць). Побільшало пропозицій для аніматорів, проте їх традиційно не дуже багато (13 в серпні, +5 за місяць).
Серед нетехнічних спеціалізацій найбільше вакансій в категорії Marketing — 583 вакансії, що більше, ніж на початку 2022 року. Кількість вакансій для цих фахівців поступово зростає.
Також стає більше вакансій для фахівців з HR (213 вакансій — найбільший показник з березня 2022 року), фінансів (174 вакансії) і юристів (77 вакансій).
Попит на фахівців з продажів стабільний (307 вакансій у серпні).
Кількість miltech-вакансій у серпні знизилась до 225 з рекордних 257 вакансій у липні. Відгуків на них стало менше пропорційно: і в липні, і в серпні на одну вакансію припадало понад 8 відгуків.
Графік: DOU
Графік: DOU

Пропозиції для віддаленої роботи

Найактивніше цього року зростають ремоут-вакансії та вакансії за кордоном. В серпні було 3713 пропозицій з можливістю працювати віддалено (+204 за місяць) та 652 пропозиції за кордоном.
Стало більше вакансій у Києві (2386 у серпні), у решті міст переважно без змін.
Найбільше вакансій у серпні було розміщено для фахівців з досвідом роботи 1−3 роки (1744) і 3−5 років (1704).
Стало помітно більше вакансій для фахівців з досвідом 1−3 роки (+149 за місяць) та 3−5 років (+46 за місяць). В інших категоріях практично без змін.
Серед досвідчених фахівців з досвідом від п’яти років найбільше вакансій для розробників, які спеціалізуються на Front-еnd, Java, Node. js, .NET, Python, а також фахівців з QA та DevOps.
Серед фахівців з досвідом до п’яти років або без досвіду роботи найчастіше шукають фахівців з маркетингу.

Середня кількість відгуків на вакансію

Середня кількість відгуків майже не змінилася за місяць і становить майже 29 відгуків на одну вакансію.
Графік: DOU
Графік: DOU
Лідерами за кількістю відгуків залишаються Front-end (майже 101 відгук на вакансію) та QA (85 відгуків). Серед нетехнічних спеціалізацій — HR (у середньому 44 відгуки на вакансію).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас