Президент АУБ прокоментував, як фінобмеження для ухилянтів вплинуть на банківську сферу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент АУБ прокоментував, як фінобмеження для ухилянтів вплинуть на банківську сферу

Особисті фінанси
849
Президент АУБ прокоментував, як фінобмеження для ухилянтів вплинуть на банківську сферу
Президент АУБ прокоментував, як фінобмеження для ухилянтів вплинуть на банківську сферу, Фото: vsn.ua
Фінансові обмеження для осіб, які ухиляються від мобілізації, передбачені новим урядовим законопроєктом про посилення мобілізації (№ 10 449), не матимуть суттєвого впливу на банківський сектор через незначну кількість тих, кого вони торкнуться.
Про це сказав президент Асоціації українських банків Андрій Дубас у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».
«Якщо ми візьмемо чисельність необхідної мобілізації на цей рік, яка звучить в інтернеті, і якщо з цієї цифри люди будуть порушувати закон, то так, можливо, вони відмовляться від банківської картки. Це точно не вплине на стійкість (банківської. — Ред.) системи», — сказав він.
Президент АУБ обґрунтовує свою думку тим, що частка придатних до призову на фронт є відносно незначною до решти населення, яке проживає в Україні, тим паче, що потенційно порушувати закон про мобілізацію буде лише певна частка людей від загального призову у 2024 році.
«Ми говоримо про якусь частку з цього обсягу (загальної мобілізації у 2024 році. — Ред.), які можуть потенційно порушувати. Тобто йдеться не про якісь великі цифри», — підсумував Дубас.
Він констатував, що норми законопроєкту про фінобмеження не матимуть суттєвого негативного впливу на стійкість і стабільність банківського сектору, а також на обсяг коштів фізичних осіб на рахунках у банках.

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з текстом документу, за неявку особи до ТЦК військкомати зможуть звертатися до суду і вимагати блокування банківських рахунків, заборону на виїзд за кордон і позбавлення водійських прав.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас