Мобілізація в Україні: Міноборони пояснило, як працюватиме електронний кабінет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобілізація в Україні: Міноборони пояснило, як працюватиме електронний кабінет

Казна та Політика
2693
Мобілізація в Україні: Міноборони пояснило, як працюватиме електронний кабінет
Мобілізація в Україні: Міноборони пояснило, як працюватиме електронний кабінет
У разі ухвалення нової версії законопроєкту про мобілізацію, українці матимуть 60 днів, аби внести свої дані в електронний кабінет.
Про це повідомив начальник управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк в ефірі телемарафону.
«Що важливо, що способи уточнення будуть різні, але якщо вже функціонує кабінет — найзручніше це буде зробити там, але лишаються ТЦК та СП, ЦНАПи й так далі. Загалом, електронний кабінет просто дає можливість менше бігати. Уточнити дані можна буде там. І це значно простіше, й це дозволить охопити більшу кількість людей і, відповідно, значно якісніше долучати людей до війська», — пояснив Павлюк.
За словами представника Міноборони, кабінет використовуватиметься і ТЦК для того, щоб відправляти людям електронні повістки.
«У цьому ж електронному кабінеті людина може отримати повідомлення про те, що він має з’явитися в ТЦК та СП. Електронна повістка — це повідомлення, яке надходить в електронний кабінет. І загалом, воно тільки цим відрізняється від звичайної повістки. Нічого іншого не змінюється, тобто всі норми, які діяли щодо термінів прибування на звичайній повістці, вони й тут застосовуються», — сказав Павлюк.

Довідка Finance.ua:

  • зокрема, призовний вік громадян зменшиться з 27 до 25 років. Також відбудеться скасування строкової служби — замість неї запровадять обовʼязкове проходження базової військової підготовки;
  • крім того, законопроект пропонує низку обмежень для ухилянтів. Проте, на відміну від попередньої версії документу, ці обмеження накладатимуться в судовому порядку.

Рекрутинг до ЗСУ: які гроші й умови пропонують 🧐

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас