Половина вакансій для айтівців пропонують працювати віддалено (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина вакансій для айтівців пропонують працювати віддалено (дослідження)

Особисті фінанси
411
Восени 2021 року половина відкритих позицій на ІТ-ринку передбачає віддалений режим роботи. При цьому наприкінці 2019 року таких пропозицій було близько 20%.
Про це йдеться в дослідженні українського ринку ремоут-спеціалістів, проведеному компанією GlobalLogic.
Переважно на такі вакансії шукають спеціалістів із комерційним досвідом понад 3 роки. Найбільше віддалених пропозицій для Front-end-, QA- та Java-фахівців. Загалом це приблизно 30% від всіх позицій на ринку.
При цьому долучитися до проєктів без потреби бути в офісі пропонується у 6 з 10 відкритих позицій для тестувальників, Front-end- й Java-розробників, а також React Native й .NET-спеціалістів.
«Можливостей знайти цікавий проєкт стає дедалі більше, адже немає необхідності відвідувати фізичний офіс для виконання проєктних завдань. За рік до компанії GlobalLogic долучилося понад 500 спеціалістів із 28 міст України, які беруть участь у проєктах винятково віддалено», – коментує Юлія Шмуля, директорка з рекрутингу в GlobalLogic.
У якому форматі працюють? За даними порталу dou.ua, більшість опитаних ІТ-спеціалістів на ремоуті:
  • 71% переважно працюють вдома через карантин;
  • ще 12% частково вдома і частково в офісі;
  • а 9% працювали віддалено і до пандемії;
  • лише 7% постійно відвідують офіс. У порівнянні з квітнем 2020 року, збільшилася кількість ІТ-спеціалістів, які виходять в офіс: тоді їх було 2%, ще 2% — час від часу туди приїжджали.

Довідка Finance.ua:

  • згідно з дослідженням GlobalLogic, один айтішник приносить економіці країни понад 22 тис. доларів. А за 7 років експортні надходження в економіку країни від IT-індустрії зросли в 3 рази;
  • кандидати, які шукають роботу у віці від 18 до 30 років – одні з найбільш високооплачуваних. Так, 48% претендентів цієї вікової категорії розраховують на компенсацію від 109 тис. грн;
  • найбільш «дешевими» для ІТ-роботодавця є категорії 14-18 років та старше 50 років. Так, 45% студентів і школярів готові почати свій кар’єрний шлях у IT за умови оплати від 6 до 10,8 тис. грн;
  • якщо говорити про зарплати IT-фахівців, які працюють за кордоном, то їхня винагорода коливається від 40 тис. грн до 250 тис. грн. За посиланням ми детально розповідали, які зарплати пропонують українським айтівцям за кордоном.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас