Один айтішник приносить економіці країни понад 22 тисячі доларів (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один айтішник приносить економіці країни понад 22 тисячі доларів (дослідження)

Особисті фінанси
2753
За 7 років експортні надходження в економіку країни від IT-індустрії зросли в 3 рази.
Про це свідчить дослідження ринку від GlobalLogic. Зазначається, що для дослідження компанія використовувала внутрішню статистику і дані з відкритих джерел, таких як Brdo, Djinni та інші.
До речі, в телеграм-каналі Finance.ua ми теж розповідаємо про новини зі світу грошей. Там ми вчимо економити і не платити зайвого. Тож не забудьте підписатися!
Що показало дослідження:
  • якщо в 2014 експорт IT-послуг становив 1,5 млрд доларів США, то за підсумками 2020 — рекордні 5 млрд;
  • найбільший стрибок зростання зафіксували в 2019 році – тоді експортні надходження від IT збільшилися за рік на 30%;
  • при цьому кількість інженерів за останні 7 років зросла також втричі і в 2021 досягла 213 тисяч.
Зараз один IT-фахівець приносить в економіку країни понад 22 тисячі доларів США у вигляді експорту від IT-послуг. Це говорить про те, що розвиток IT та економіки України пов’язаний зі зростанням кваліфікованих інженерів.
«Професійне зростання IT-фахівців пов’язане як з попитом на більш складні послуги розробки ПЗ, так і з розвитком інженерних талантів. IT-компаніям важливо інвестувати в поліпшення їхніх навичок і відкривати фахівцям нові кар’єрні можливості. Наприклад, згідно з нашими дослідженнями, це одна з основних причин, чому фахівці вибирають нашу компанію», — коментує Андрій Яворський, віце-президент зі стратегії і технологій, GlobalLogic.
Кількість інженерів в Україні збільшується майже на 20% за рік. Але потреба в кваліфікованих кадрах — більш ніж на 30% і ця цифра зростає. Так, згідно зі статистикою анонімної платформи пошуку роботи в IT Djinni, з початку 2021 року кількість вакансій вперше перевищила кількість кандидатів. У травні на платформі було відкрито близько 20 тисяч позицій, а претендентів — трохи більше 16 тисяч.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас