Мінфін шукає способи запустити пенсійну реформу до 2024 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін шукає способи запустити пенсійну реформу до 2024 року

Особисті фінанси
563
Міністерство фінансів шукає способи запустити пенсійну реформу до 2024 року.
Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час Українського фінансового форуму 2021, організованого ICU.
Finance.ua, як портал, що дбає про ваші накопичення, розповідає, яким чином в Уряді планують реалізовувати реформу пенсій і що наразі про це відомо.
«Ми шукаємо способи для запуску пенсійної реформи у 2022−2023 роках … Йдеться про накопичувальні пенсії», — сказав міністр.
При цьому він додав, що зараз йде дискусія — в якому форматі буде пенсійна реформа.
До речі, якщо ви все ще не підписані на телеграм-канал Finance.ua, рекомендуємо це зробити прямо зараз. Всього кілька кліків, і найважливіші новини для ваших гаманців завжди будуть у вашому улюбленому месенджері.
«Я особисто вважаю, що вона дасть поштовх для розвитку не тільки фондового ринку … А також для розуміння проблематики в цілому суспільству, що умовний патерналізм і очікування, що хтось вирішить твої проблеми за тебе, необхідно про це поступово забувати і думати про те, щоб накопичувати і створювати блага для себе», — підсумував Марченко.
У Мінсоцполітики кажуть, що якщо Верховна Рада проголосує відповідний закон у 2021 році, то накопичувальна пенсійна система може запрацювати вже у 2023−2024 роках.
До слова, за підрахунками відомства, людина з повним страховим стажем зможе отримувати із солідарної та накопичувальної систем пенсію близько 7000 гривень.

Довідка Finance.ua:

  • раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що людям віком від 40 років не варто розраховувати на державні пенсії. Тобто українці, які не відкладають накопичення в недержавні пенсійні фонди, в майбутньому в принципі будуть позбавлені пенсій через демографічну ситуацію в країні.
  • за його словами, солідарна система «схожа на фінансову піраміду, коли велика кількість працездатного населення фінансує пенсіонерів». Міністр зазначив, що в Україні темпи старіння населення такі, що кількість працюючих буде постійно скорочуватися, а кількість пенсіонерів — зростати. Це створює ризик, що на одного працюючого буде припадати кілька пенсіонерів.
  • також, за даними Мінфіну, в Україні планують створити Державний накопичувальний фонд, який на початку буде єдиним для всіх, гарантування вкладів цього фонду буде стовідсотковим.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас