У Мінсоцполітики розповіли, коли може запрацювати накопичувальна пенсійна система — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики розповіли, коли може запрацювати накопичувальна пенсійна система

Особисті фінанси
1003
Якщо Верховна Рада проголосує відповідний закон у 2021 році, то накопичувальна пенсійна система може запрацювати вже у 2023−2024 роках.
Про це в ефірі Суспільне.Студія розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна.
«Ми працюємо з депутатами, щоб все ж таки закон знайшов своє місце у роботі парламенту і був прийнятий. Після його прийняття півтора року готується підзаконна база, інфраструктура. І якщо буде прийнятий у 2021 році, то перші внески підуть у 2024. Попрацюємо краще — можуть піти у 2023 на рахунки всіх людей, які працюють в Україні», — зазначила вона.
За словами Лазебної, перехід на накопичувальну систему буде обов’язковим для найманих працівників, однак для певних категорій вона може стати добровільною.
Вона також наголосила, що накопичувальна система, на відміну від солідарної, дає змогу розуміти, яку пенсію людина отримуватиме.
«Накопичувальна пенсія — це моя власна пенсія. Я бачу свій рахунок, я ним розпоряджаюся, я контролюю і власне я управляю сама своїм майбутнім пенсійним накопиченням», — пояснила міністерка.

Довідка Finance.ua:

  • міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що в Україні планують створити Державний накопичувальний фонд, який на початку буде єдиним для всіх, гарантування вкладів цього фонду буде стовідсотковим;
  • раніше Марина Лазебна розповіла про масштабну проблему неофіційного працевлаштування. Нині в Україні близько 3,3 мільйона неформально зайнятих працівників. За словами міністерки, через це у них будуть проблеми із пенсіями.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас