Півмільйона українців вийдуть на пенсію на 1-5 років пізніше через недостатність страхового стажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Півмільйона українців вийдуть на пенсію на 1-5 років пізніше через недостатність страхового стажу

Особисті фінанси
1373
Марина Лазебна розповіла про масштабну проблему неофіційного працевлаштування. Нині в Україні близько 3,3 мільйона неформально зайнятих працівників. За словами міністерки, через це у них будуть проблеми із пенсіями.
Про це чиновниця розповіла під час виступу на Всеукраїнському форумі “Україна 30”.
До речі, у телеграм-каналі Finance.ua ми пишемо про зарплати, пенсії та інші види соцдопомоги. Там же навчаємо не платити зайвого. Не забудьте підписатися! 🤫
Неофіційне працевлаштування призведе до того, що близько півмільйона українців вийдуть на пенсію на 1-5 років пізніше за однолітків через недостатність необхідного страхового стажу.
Лазебна стверджує, що в Україні, окрім 3,3 млн неформально зайнятих працівників, ще 6,3 млн осіб з різних причин не входять до складу робочої сили, наприклад – студенти й пенсіонери. 2,3 мільйона українців зайняті “домашніми обов’язками”, тобто фактично не беруть участі в ринку праці. З них 2 мільйона – жінки.
Міністерка пояснила, якщо ситуація з офіційною зайнятістю не зміниться, то, згідно з даними Світового банку, до 20% українських пенсіонерів старше 65 років не матимуть в майбутньому права на страхову пенсію. Їм потрібна буде окрема соціальна допомога від держави.

Довідка Finance.ua:

  • У Пенсійному фонді України розповіли, чи можна вийти на пенсію пізніше після запровадження електронних трудових книжок.
  • Раніше Марина Лазебна порадила, що робити, якщо неправильно порахували пенсійні виплати, і до кого можна звернутися з цією проблемою.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас