Накопичувальна пенсія: Марченко пояснив нюанси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Накопичувальна пенсія: Марченко пояснив нюанси

Казна та Політика
3007
Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що в Україні планують створити Державний накопичувальний фонд, який на початку буде єдиним для всіх, гарантування вкладів цього фонду буде стовідсотковим.
«Ми хочемо, щоб українські пенсіонери жили гідним життям: могли дозволити собі подорожі, зустрічі з друзями в кав’ярні, заняття спортом, якісне оздоровлення», — сказав він.
Для цього треба, щоб пенсійна реформа нарешті відбулась не на папері, а у реальності. 16 років говорять про необхідність запровадження накопичувального рівня пенсійної системи. За цей час щороку близько 600 тисяч людей за віком втрачають можливість мати пенсійні накопичення на додаток до солідарної пенсії.
Що таке накопичувальний рівень. Це коли ви маєте свій пенсійний рахунок, на який надходять відрахування з вашої зарплати. Пенсійні накопичення не лежать просто на рахунку, вони приносять дохід. Потім ви отримаєте у вигляді накопичувальної пенсії всі кошти, які протягом життя акумулюються на пенсійному рахунку: внески плюс інвестиційний дохід.
Накопичувальна пенсія виплачуватиметься додатково до солідарної та не зменшуватиме її розмір.
Для того, щоб захисти гроші на пенсійних рахунках, держава на першому етапі буде відігравати провідну роль у наданні послуг. Плануємо створити Державний накопичувальний фонд, який на початку буде єдиним для всіх, гарантування вкладів цього фонду буде стовідсотковим.
Накопичувальна система утворюється як додаткова до наявної солідарної.
Наступний етап — добровільне пенсійне страхування здійснюється із залученням недержавних пенсійних фондів.

Довідка Finance.ua:

  • Мінфін назвав банки, через які виплачуються пенсії та соцдопомога. Міністерство фінансів повідомило перелік 44 уповноважених банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас