Дія.City збільшить кількість ІТ-працівників удвічі, а дохід галузі утричі - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дія.City збільшить кількість ІТ-працівників удвічі, а дохід галузі утричі - віце-прем'єр

Казна та Політика
767
За допомогою спеціального правового та податкового режиму для ІТ-компаній Дія.City в Україні в найближчі роки удвічі збільшиться кількість людей, які працюють в ІТ-галузі, та втричі – загальний дохід ІТ-галузі.
Про це віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив на Diia Summit в рамках Всеукраїнського форуму «Україна 30».
За словами Федорова, український проект розроблений на основі найкращих світових прикладів.
«В Дубаї є 20 спеціальних правових режимів для того, щоб підприємець міг обрати та зареєструвати власну компанію з різними податковими стимулами. У світі – майже 4000 таких спеціальних режимів», – зазначив міністр.
На думку Федорова, на базі передових практик у межах Дія.City створять найкращу податкову систему, найкращий правовий режим для того, щоб технологічні компанії могли без прив’язки до території розміщувати свої компанії та розвивати бізнес в Україні.
«Це прорив з точки зору державного бренду», – наголосив міністр.
Віцепрем’єр нагадав, що основний законопроект щодо Дія.City вже ухвалений у першому читанні, податковий – зареєстровано у Верховній Раді. Федоров висловив сподівання на подальшу підтримку законів про Дія City депутатами парламенту.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про запровадження в Україні спеціального правового режиму «Дія.City».
  • Більшість ІТ-спеціалістів скептично ставляться до урядового проєкту Дія.City. 80% висловилися проти Дія City, майже 10% не визначилися і ще 9% висловили підтримку.
Нагадуємо, про всі зміни, які можуть стосуватися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr . Підписуйтесь і не пропускайте важливе.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас