Кабмін продовжив терміни використання бланків старого зразка посвідчень водія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін продовжив терміни використання бланків старого зразка посвідчень водія

Казна та Політика
1096
Кабінет Міністрів України продовжив терміни використання бланків старого зразка посвідчень водія, які ще є в сервісних центрах МВС.
Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС на сторінці у Facebook.
Проте, як зазначається, найближчим часом нові формуляри посвідчень водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу почнуть видавати.
Що відомо про новий зразок:
  • він повністю адаптований до міжнародних вимог: тримовний (українською, англійською, частина – французькою мовами), чинний на території всієї Європи та в багатьох країнах світу;
  • на посвідченні – група крові (резус-фактор) водія. Це дозволяє лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у разі ДТП;
  • також будуть вказані дані згоди або незгоди на посмертне донорство. Уся інформація вноситиметься до посвідчення водія лише за письмовою згодою власника;
  • на пластиковій картці свідоцтва про реєстрацію – безконтактний електронний чіп. Це у майбутньому дозволить поліції та прикордонникам зчитувати усю інформацію про авто.

Довідка Finance.ua:

  • 16 вересня, Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови про зміну бланків водійського посвідчення національного та міжнародного зразка, а також бланка свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.
  • 17 липня в Україні набрав чинності наказ МВС, який розширює перелік необхідних документів для підтвердження навичок керування.
  • Майбутні водії вже у квітні складатимуть теоретичні іспити у сервісних центрах МВС за новими екзаменаційними білетами.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти.

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас