Кабмін погодив новий зразок посвідчень водія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін погодив новий зразок посвідчень водія

Казна та Політика
1386
Кабінет Міністрів України ухвалив проект постанови “Про затвердження зразків бланків і технічних описів бланків національного та міжнародного посвідчень водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу”.
Про це повідомив представник уряду у парламенті Василь Мокан у FACEBOOK.
“На сьогоднішньому засіданні уряд ухвалив проєкт постанови “Про затвердження зразків бланків і технічних описів бланків національного та міжнародного посвідчень водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, тимчасового реєстраційного талона транспортного засобу та зразка розпізнавального автомобільного знака України та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, – написав Мокан.
За його словами, йдеться про необхідність розроблення нормативно-правової бази для забезпечення видачі єдиного типового посвідчення водія, що відповідає європейським вимогам, та підвищення рівня його захисту від підробок.
Також пропонується:
  • затвердити зразки та технічні описи бланку національного посвідчення водія, бланку міжнародного посвідчення водія, бланку свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, бланку тимчасового реєстраційного талона транспортного засобу, а також зразка розпізнавального автомобільного знаку України;
  • врегулювання питань, пов’язаних із запровадженням оформлення і видачі зазначених документів.
“Також уряд пропонує удосконалити процедуру надання довідок для внутрішніх переселенців. Кабмін ухвалив проєкт постанови “Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи”, – зазначив Мокан.
Він повідомив, що документом пропонується запровадити можливість відображення в електронному вигляді довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та реалізації можливості подання електронної копії такої довідки до надавачів відповідних послуг через мобільний додаток “Дія”.

Довідка Finance.ua:

  • Кабмін вніс зміни до постанови про застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в паспорті в формі картки і в закордонному паспорті.
  • Єдиною підставою для тимчасового вилучення посвідчення водія є вчинення адміністративного правопорушення, за яке може бути накладено адміністративне стягнення у виді позбавлення права керування транспортним засобом.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас