Для отримання водійських прав з квітня вводять нові тести — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для отримання водійських прав з квітня вводять нові тести

Особисті фінанси
2366
Майбутні водії вже у квітні складатимуть теоретичні іспити у сервісних центрах МВС за новими екзаменаційними білетами.
Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.
«ГСЦ МВС актуалізував екзаменаційні білети для складання іспиту з теоретичної підготовки та перепідготовки водіїв», — сказано в повідомленні.
Що зміниться з 6 квітня:
  • майбутні водії складатимуть теоретичні іспити у сервісних центрах МВС за новими екзаменаційними білетами;
  • усі зміни також внесені в онлайн-тренажер для перевірки знань Правил дорожнього руху, що розміщений на сайті Головного сервісного центру МВС;
  • оновлена теоретична частина іспиту містить низку нових та цікавих дорожніх ситуацій, з якими часто стикаються водії.
«Це допоможе новачкам оперативніше приймати правильні рішення за кермом автомобіля. Усі білети будуть актуалізовані відповідно до чинного законодавства, а застарілі – усунуті», — пояснюють у МВС.

Автоцивілка чи каско. В чому різниця і що обрати 🚗

У відомстві пояснили, що 4 місяці тому Головний сервісний центр МВС запустив «Банк екзаменаційних питань з ПДР», і викладачі профільних навчальних закладів та всі охочі досі активно надають свої пропозиції до екзаменаційних питань з підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів. За інформацією установи, за цей час надійшла загалом 91 ініціатива.
Зазначається, що сервісні центри МВС й надалі продовжують збирати пропозиції до питань за такими напрямками: правила дорожнього руху; будова та експлуатація транспортних засобів; основи безпечного водіння; основи права в області дорожнього руху; надання першої медичної допомоги.

Довідка Finance.ua:

  • 17 березня, набув чинності закон щодо посилення відповідальності за деякі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.
  • Правопорушень на дорогах так багато, що в Україні запустили додаток Поліцейський в смартфоні, який дозволяє фіксувати порушення інших учасників дорожнього руху. За «наведеннями», які надсилатимуть водії, поліція буде виписувати реальні штрафи.
  • В Україні понад 35%, приблизно 40 тис. ДТП, врегульовується за європротоколом — за спрощеною процедурою.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти.

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас