В Україні змінили правила видачі посвідчень водія (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінили правила видачі посвідчень водія (інфографіка)

Особисті фінанси
4557
Відтепер підтвердити навички керування транспортним засобом стало простіше. Перелік необхідних документів розширено. 17 липня в Україні набрав чинності наказ МВС, який розширює перелік необхідних документів для підтвердження навичок керування.
Про це повідомляє пресслужба Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ.
Документ затверджує одразу дві нові Інструкції:
  • «Про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія», яка вдосконалює процедури видачі посвідчення водія, а також більш докладно регламентує їхнє проведення;
  • «Про використання технічних засобів контролю під час складання іспитів (у тому числі фото- та відеотехніки), збереження отриманої за допомогою них інформації та доступ до неї», яка регламентує порядок застосування технічних записів контролю.
Максимально допустиму перерву в навичках керування збільшили до трьох місяців. Зазначається, що результати іспитів протягом десяти робочих днів можна оскаржити.
В Україні змінили правила видачі посвідчень водія (інфографіка)
Також встановлено підстави для анулювання посвідчення водія (у разі позбавлення права керування, отриманого вперше, надання фіктивних документів тощо).
Крім того, можливе вилучення наявної категорії, якщо медичною довідкою вона не підтверджена. І поновлення її у разі надання нової медичної довідки, якщо придатність до керування відновлено.
Часто за кермом? Економте свій час і гроші – вибирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на Finance.ua.

Кредитні картки для водіїв 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас