Голова ДПС пропонує змінити частину податків для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ДПС пропонує змінити частину податків для українців

Казна та Політика
2178
Встановленню більш справедливої системи оподаткування в Україні сприятиме гармонізація систем оподаткування інструментів фінансового сектору та пасивних доходів фізичних осіб.
Про це голова Державної податкової служби Олексій Любченко розповів виданню «Дзеркало тижня», повідомляє Урядовий портал.
На його думку, левова частка доходів найзаможніших домогосподарств забезпечується за рахунок пасивних доходів, у тому числі завдяки володінню ними корпоративними правами та грошовими коштами через інвестиційні фонди. Це суттєво знижує ефективну ставку податку для таких фізичних осіб.
«Це створює можливості для оптимізації оподаткування, у тому числі з використанням інститутів спільного інвестування, а також порушує принцип справедливого оподаткування для всіх учасників фінансового сектору та фінансових інструментів. З огляду на це необхідно привести ставки податку на доходи фізичних осіб, отримані за рахунок дивідендів або операцій з цінними паперами (у тому числі з сертифікатами інвестиційних фондів), до рівня стандартної ставки податку на доходи фізичних осіб», – впевнений Олексій Любченко.
Для чого це необхідно. За його словами, це дозволить відновити здорові пропорції оподаткування доходів і заощаджень фізичних осіб та знизити нерівність в оподаткуванні, внаслідок якої бідніші верстви населення сплачують більше податків (відносно свого рівня доходу), ніж багаті верстви.

Довідка Finance.ua:

  • Голова ДПС Олексій Любченко вважає, що в Україні необхідно посилювати відповідальність за несплату податків, зокрема, притягувати до кримінальної відповідальності.
  • У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом встановлених Податковим кодексом строків, то з 1 січня 2021 року такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу.
  • Якщо платник податків порушує умови погашення розстроченого грошового зобов’язання чи податкового боргу, то договори про розстрочення можуть бути достроково розірвані з ініціативи контролюючого органу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас