За несвоєчасну сплату розстроченого податкового боргу накладається штраф і пеня — ДПС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За несвоєчасну сплату розстроченого податкового боргу накладається штраф і пеня — ДПС

Казна та Політика
431
Якщо платник податків порушує умови погашення розстроченого грошового зобов’язання чи податкового боргу, то договори про розстрочення можуть бути достроково розірвані з ініціативи контролюючого органу.
Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.
З першого дня після розірвання договору, на розстрочені суми, що залишились не сплаченими, нараховуються пеня та штраф.
Податківці нагадують, що платники податків — фізичні особи, у тому числі самозайняті особи, які станом на 1 грудня 2020 року мали податковий борг, загальний розмір якого разом з штрафними санкціями, пенею та процентами за користування розстроченням/відстроченням не перевищував 6800 гривень мають можливість скористатися відстроченням податкового боргу.
Як скористатись цією нормою:
  • платнику податків необхідно звернутись з заявою довільної форми до контролюючого органу, де обліковується такий податковий борг. Заяву можна подати як в паперовому, так і в електронному вигляді.
Відстрочення надається без нарахування процентів за користування відстроченням. При цьому сплатити відстрочені суми податкового боргу необхідно до 29 грудня 2021 року. Якщо платник податків сплатив повну суму відстроченого податкового боргу не пізніше визначеного строку, штрафні санкції і пеня на такі сплачені відстрочені суми не застосовуються та не нараховуються.
У разі, якщо загальна сума податкового боргу станом на 1 грудня 2020 року перевищує 6800 гривень або з заявою звернувся платник, який не підпадає під дію Закону № 1072, контролюючий орган надсилає такому платнику податків у місячний строк відмову у наданні відстрочення.

Довідка Finance.ua:

  • Списанню підлягає податковий борг платника податків, що виник унаслідок обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин).
  • У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом встановлених Податковим кодексом строків, то з 1 січня 2021 року такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас