Штрафи за несвоєчасну сплату податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штрафи за несвоєчасну сплату податків

Особисті фінанси
1271
У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом встановлених Податковим кодексом строків, то з 1 січня 2021 року такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу.
Про це нагадали у Головному управлінні ДПС у м. Києві.
Які штрафи застосовують до тих, хто не платить податки:
  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, штраф становить 5% погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — 10% погашеної суми податкового боргу;
  • ці порушення, вчинені умисно, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25% від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання;
  • за повторно вчинені порушення протягом 1095 календарних днів або які призвели до прострочення сплати грошового зобов’язання на строк більше 90 календарних днів штраф становить 50% від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.
Якщо зарахування коштів з електронного рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ здійснюється на наступний операційний (банківський) день, штрафи не застосовуються.

Довідка Finance.ua:

  • Голова ДПС Олексій Любченко вважає, що в Україні необхідно посилювати відповідальність за несплату податків, зокрема, притягувати до кримінальної відповідальності.
  • Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів, чи підвищать в Україні податки для ФОПів.
  • Якщо Верховна Рада прийме президентські законопроекти про «нульову декларацію» (або «податкову амністію»), українці зможуть легалізувати «чорні» і «сірі» доходи і майно. Що потрібно і не потрібно декларувати — читайте тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас