Зеленський підписав закон про допомогу безробітним під час карантинів або надзвичайних ситуацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про допомогу безробітним під час карантинів або надзвичайних ситуацій

Особисті фінанси
610
Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо надання допомоги з часткового безробіття на період карантину або надзвичайної ситуації.
Про це свідчить інформація на сайті Глави держави.
Йдеться про закон «Про внесення змін до статті 47-1 Закону України „Про зайнятість населення“ щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину та/або надзвичайної ситуації, встановлених Кабінетом Міністрів України» № 1212-IX, який Верховна Рада ухвалила 4 лютого 2021 року.
Що зміниться:
  • наразі законодавство передбачає надання допомоги з часткового безробіття на період карантину для застрахованих осіб, які втратили частину доходу через обмежувальні заходи, пов’язані з протидією поширенню COVID-19.
  • однак підписаний президентом документ дозволить українцям отримувати допомогу з часткового безробіття не лише на період карантину, спричиненого коронавірусом, а й у разі інших захворювань чи надзвичайної ситуації на території України.
Кабінет Міністрів буде визначати порядок надання допомоги з часткового безробіття на період карантину, надзвичайної ситуації, її розмір, строк надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.
Варто зазначити й те, що закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Довідка Finance.ua:

  • Із 28 квітня 2020 року діє порядок, за яким роботодавці можуть звертатися по допомогу з часткового безробіття.
  • Центр зайнятості упродовж трьох робочих днів після подання роботодавцем відповідних документів ухвалює рішення щодо надання допомоги з часткового безробіття в період карантину.
  • Допомога із часткового безробіття на період карантину може виплачуватися ФОПам, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами, тобто сплачували єдиний соціальний внесок.
  • Пізніше програму допомоги із часткового безробіття розширили право на отримання таких виплати отримали ще декілька категорій громадян.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас