ФОПи можуть отримати допомогу з часткового безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФОПи можуть отримати допомогу з часткового безробіття

Особисті фінанси
2678
Допомога по частковому безробіттю на період карантину може виплачуватися ФОПам, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами, тобто сплачували єдиний соціальний внесок.
Про це повідомляє Державний центр зайнятості.
“Це стало можливим завдяки урядовим ініціативам, які спрямовані на всебічну підтримку українського бізнесу та максимальне збереження робочих місць”, – ідеться в повідомленні.
Як отримати допомогу ФОПам:
  • протягом 90 днів з моменту призупинення чи скорочення діяльності звернутись до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ і зібрати необхідний пакет документів;
  • допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування ЄВ, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць;
  • допомога надається на період призупинення/скорочення діяльності та впродовж 30 календарних днів після завершення карантину;
  • з допомоги не сплачується податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Довідка Finance.ua:

  • 27 квітня 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про виділення коштів для надання фінансової допомоги Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття».
  • Цим документом передбачено надання 4,7 млрд грн для виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину.
  • З початку реалізації проєкту правом на отримання такої допомоги вже скористалися тисячі суб’єктів малого та середнього підприємництва, що використовують найману працю.
  • Станом на 05 червня вже прийнято 10 862 позитивних рішення щодо надання допомоги для покриття витрат на заробітну плату 110 202 працівникам.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 🤑

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас