У Нацбанку розповіли, коли рівень безробіття в Україні досягне піку, а коли - піде на спад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку розповіли, коли рівень безробіття в Україні досягне піку, а коли - піде на спад

Казна та Політика
1020
У другій половині року рівень безробіття повинен піти на спад.
Про це розповів голова Національного банку України Яків Смолій у рамках щорічної дослідницької конференції “Ринок праці та монетарна політика”.
“Ми очікуємо, що в нашій країні рівень безробіття, обумовлений коронакризою, досягне піку в 2 кварталі. Це 11,5% порівняно з 8,2% минулого року, – сказав Смолій. – Разом з поступовим пом’якшенням карантинних заходів, яке почалося в кінці травня, і відновленням економіки рівень безробіття також піде на спад у 2 половині року, хоча і залишиться вищим, ніж у попередні”.
Смолій зазначив, що звільнення українців в результаті заморожування ділової активності не тільки ускладнило працевлаштування, збільшивши навантаження на одну вакансію, а й продемонструвало, що легкого вирішення проблеми трудової міграції в Україні не буде.
“Частина українців, які працюють за кордоном, навіть не поверталися додому під час введення карантину. Оскільки їх, зокрема, лякала перспектива пошуку роботи в Україні. Вони радше залишилися без джерела доходу за кордоном, розуміючи, що після карантину зможуть там знайти роботу, ніж були готові шукати її тут”, – розповів голова НБУ.
Він додав, що ті, хто повернувся, тепер змушені конкурувати з іншими українцями, які втратили роботу в карантин. При цьому мова йде про невеликі в порівнянні із заробітками зарплати. Тому після пом’якшення карантину українці знову виїжджають кордон.

Довідка Finance.ua:

  • Український бізнес починає виходити з карантину. За період карантину найбільш кризовим виявився шостий тиждень. З цього часу показники українського бізнесу починають зростати.
  • В Україну повернулися від 500 000 до 2 мільйонів громадян, які до пандемії працювали за кордоном.
  • З 28 квітня 2020 року діє порядок, згідно з яким роботодавці можуть звертатися за допомогою з часткового безробіття.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 🤑

За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас