Допомогу з часткового безробіття отримають не всі: що треба знати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Допомогу з часткового безробіття отримають не всі: що треба знати

Особисті фінанси
17556
Із 28 квітня 2020 року діє порядок, за яким роботодавці можуть звертатися по допомогу з часткового безробіття.
Держпраці спільно із Державним центром зайнятості пояснюють, що чинним законодавством про працю не визначено процедуру зупинки діяльності через проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19), передбачених карантином. Тому до цієї процедури не може застосовуватися порядок запровадження зміни істотних умов праці, передбачений ст. 32 КЗпП.
Допомогу з часткового безробіття виплатять застрахованим особам, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини (крім осіб, які отримують пенсію), у разі втрати ними частини зарплати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності.
У яких випадках допомога не надається:
  • якщо скорочення робочого часу на період карантину не було або працівник перебував у відпустці, тоді немає підстав звертатися про отримання такої допомоги;
  • допомога з часткового безробіття на період карантину також не надається працівникам, які отримують оплату часу простою, а також у разі освоєння нового виробництва (продукції) відповідно до статті 113. Працівники у випадку оголошення простою отримують виплати від роботодавців відповідно до Кодексу законів про працю України, а допомога з часткового безробіття надається у разі втрати працівником частини зарплати в зв’язку із скороченням тривалості робочого часу і тоді може здійснюватися доплата центрами зайнятості саме за ті години, на які було скорочено робочий час працівника.

Довідка Finance.ua:

  • Молодь, яка закінчила або припинила навчання у навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце, може зареєструватися в службі зайнятості.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас