Вимушений простій на підприємстві під час карантинних заходів. Як сплачується ЄСВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вимушений простій на підприємстві під час карантинних заходів. Як сплачується ЄСВ

Казна та Політика
3013
Сплата Єдиного соціального внеску є обов’язковою навіть у разі простою.
Про це повідомляє пресслужба ДПС у м. Києві.
За час простою господарської діяльності не з вини працівника (в тому числі на період оголошення карантину), заробітна плата оплачується з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).
Оплата простою входить до фонду додаткової зарплати, і єдиний внесок, податок на доходи фізичних осіб та військовий збір нараховуються у загальному порядку за правилами, визначеними для зарплати.
“Сплата єдиного внеску є обов’язковою. Навіть за умови простою на підприємстві, за працівників, для яких це підприємство є основним місцем роботи, сплата ЄСВ має бути не нижче мінімального страхового внеску. Якщо в «простійному» місяці база нарахування ЄСВ за ставкою 22%, визначена за основним працівником, виявиться нижчою за мінімальну зарплату, єдиний внесок обов’язково нараховується на різницю між цими двома величинами”, – ідеться в повідомленні.
Як зазначає податкова, своєчасна та у повному обсязі сплата єдиного внеску – можливість держави забезпечити своїх громадян соціальними виплатами.

Довідка Finance.ua:

  • 13 травня Верховна Рада доповнила список осіб, звільнених від сплати ЄСВ.
  • У квітні надходження від єдиного соціального внеску (ЄСВ) зменшилися на 3,8%, що відбулося вперше з 2016 року.
  • У зв’язку зі скасуванням штрафних санкцій за несплату ЄСВ з 1 березня до 31 травня через коронавірус, Фонд соціального страхування недоотримав 500 млн грн.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас