Чи може отримати допомогу по безробіттю молода людина, яка вперше шукає роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи може отримати допомогу по безробіттю молода людина, яка вперше шукає роботу

Особисті фінанси
1200
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства разом із Державною службою зайнятості продовжує щотижневе інформування щодо втрати роботи і отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи.
Про це йдеться на сайті Урядового порталу.
Затримка виплати безробітним. Державна служба зайнятості пояснила, що в період карантину через зупинку роботи підприємств надходження зменшилися, а кількість безробітних значно зросла.
Сьогодні службою зайнятості розпочато фінансування І декади травня.
Підбір роботи для безробітних у період карантину. Фахівці центрів зайнятості продовжують дистанційно підбирати для безробітних підходящі вакансії, а для роботодавців – кваліфікований персонал. Протягом дії карантину, тобто починаючи з 12 березня, службою зайнятості вже працевлаштовано майже 90 тисяч чоловік.
Як отримати допомогу по безробіттю тому, хто вперше шукає роботу:
  • молодь, яка закінчила або припинила навчання у навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце, може зареєструватися в службі зайнятості.
  • отримувати допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі.
  • Розмір такої допомоги складає на період карантину та протягом 30 днів після його закінчення – 1000 гривень, далі – 650 гривень, тривалість виплат – 180 календарних днів.

Довідка Finance.ua:

  • У Нацбанку зафіксували пожвавлення трудової активності українців у період кінця квітня-початку травня.
  • Кількість безробітних в Україні за місяць зросла на 100 тисяч осіб.
  • У Мінекономіки розповіли, як отримати допомогу з часткового безробіття, передбачену для підтримки роботодавців та працівників сфери малого та середнього підприємництва, які скоротили чи припинили діяльність через карантин.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас