Гарантування вкладів планують розширити на кредитні спілки та страхування життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гарантування вкладів планують розширити на кредитні спілки та страхування життя

Кредит&Депозит
758
Рада з фінансової стабільності погодила концепцію створення системи гарантування вкладів членів кредитних спілок та гарантування виплат за договорами страхування життя. Гарантування планується на базі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.
Як зазначається в повідомлені, НБУ та ФГВФО запропонують можливі параметри системи гарантування для подальшого обговорення з учасниками ринку.
Крім того, члени РФС підтвердили необхідність імплементації плану реструктуризації боргів ФГВФО перед державою, затвердженого у вересні 2020 року.
«Реструктуризація боргів ФГВФО є необхідною передумовою для підвищення гарантованої суми відшкодування вкладів та розширення сфери дії системи гарантування вкладів. Це також одне із зобов’язань України в межах співпраці з Міжнародним валютним фондом», — йдеться в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • Фонд гарантування вкладів працює над питанням підвищення гарантованої суми відшкодування вкладів. Гарантована сума у країнах ЄС на сьогодні становить 100 000 євро. Рухаючись за європейськими стандартами, Фонд гарантування вкладів ставить перед собою завдання поетапно досягти цього показника. Фонд ставить перед собою завдання на першому етапі підвищити гарантії до 600 000 грн, що дозволить досягнути покриття 65% від суми вкладів.
  • За роки існування Фонд уже виплатив вкладникам неплатоспроможних банків гарантоване державою відшкодування на загальну суму понад 94 млрд грн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас