ФГВФО розвіяв міфи щодо гарантування вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО розвіяв міфи щодо гарантування вкладів

Кредит&Депозит
7607
Фонд продовжує виплачувати гроші вкладникам тих банків, ліквідація яких ще не закінчилася. За роки існування Фонд уже виплатив вкладникам неплатоспроможних банків гарантоване державою відшкодування на загальну суму понад 94 млрд грн.
Про це повідомляє ФГВФО в FACEBOOK
Міф. Вклади в банках не гарантуються, в разі банкрутства банку вкладник втрачає все.
Фонд гарантує відшкодування вкладів усім вкладникам в банках-учасниках, якими є всі банки України, окрім АТ «Ощадбанк». У разі визнання банку неплатоспроможними Фонд обов’язково виплатить гарантоване відшкодування вкладникам такого банку, адже це є однією із основних його функцій, визначених законом.
Гарантії Фонду поширюються на кошти фізичних осіб і ФОП, розміщені на депозитах і поточних рахунках. Гранична сума відшкодування в Україні сьогодні становить 200 000 грн незалежно від кількості рахунків у вкладника в одному банку.
Існує визначений Законом про систему гарантування вкладів фізосіб перелік видів вкладів, які не відшкодовуються Фондом. Зокрема, це стосується коштів, підтверджених ощадним депозитним сертифікатом на пред’явника, вкладів у банківських металах, коштів пов’язаних з банком осіб. Повний перелік можна знайти не лише у законі, а й у Довідці про систему гарантування вкладів, яку банк має обов’язково надати вкладнику перед підписанням договору.
Якщо вклад більший за виплачуване Фондом відшкодування або, якщо вклад не підпадає під гарантії, вкладник стає кредитором і повинен заявити свої вимоги на повернення коштів. Виплати кредиторам не гарантовані і здійснюються за рахунок коштів від продажу активів банку, а сума надходжень від продажу залежить від якості цих активів.
Ви можете отримувати більше з вашого депозиту. Finance.ua домовився з банками, щоб ви могли отримати «Бонус до депозиту». Вигідну надбавку до відсотку можна оформити в три кроки.

Отримати бонус до депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас