«Дистанційка» чи робота в офісах: що обирають українці (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Дистанційка» чи робота в офісах: що обирають українці (дослідження)

Особисті фінанси
1840
Щоб зафіксувати, як люди сприймають новий формат праці і що думають про різницю між «дистанційкою» і «офісом», мережа бізнес-просторів Creative States провели опитування серед українців. У ньому взяли участь 209 респондентів з галузі IT, венчурної, фінансової, туристичної, креативної індустрії і реального сектору економіки.
Що показало дослідження. Робота більшості опитаних респондентів не вимагає обов’язкової присутності в офісі – до офлайну «прив’язані» лише 12,9%. Решта або вже працювали віддалено, або адаптуються до будь-якого формату. Але це не означає, що «дистанційка» всім до душі – подобається вона 57% респондентів.
За що співробітники люблять свої офіси:
  • робоча атмосфера (43,5%);
  • можливість спілкування з колегами і відчувати себе частиною спільноти (41,6%);
  • комфорт і відсутність домашніх подразників (12,9%).
Ставлення до «дистанційки». Згідно з опитуванням, третина співробітників відчувають вдома проблеми з концентрацією. Їх відволікають, а компанія і людина в результаті втрачають у продуктивності.
Тільки третина респондентів сказали, що гармонійно розділяють роботу і життя в віддаленому режимі. У кожного четвертого побутові та робочі справи змішалися. Решта поки намагаються досягти гармонії. При цьому 58% учасників опитування вважають, що їхня продуктивність в офісі вища, ніж удома.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

Офіс чи коворкінг? Офіс – це хаб для доступу до інфраструктури. Якщо мова йде про бізнес-центри, її можна отримати в одній будівлі. Приблизно 40% респондентів кажуть, що цінують наявність спортзалів, салонів краси та інших сервісів в максимальній доступності. Але просто так зняти офіс в бізнес-центрі класу А – посильно не всім компаніям. Орендні ставки в Києві починаються з $30 за квадратний метр, ремонт, обслуговування та заставні платежі разом складуться в колосальні і невиправдані витрати.
Серед актуальних в умовах пандемії послуг респонденти називають не тільки постійний офіс (38%), а й опцію hot-desk (21,1%), бронювання переговорних кімнат (16,7%) і оренду офісу на день (8,6%).

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з дослідженнями, більше третини українців під час карантину через коронавірус оцінили переваги дистанційної роботи і хотіли б працювати так і надалі.
  • Однак фахівці кажуть, що масовий перехід на віддалену роботу через пандемію COVID-19 став причиною порушення балансу між роботою та особистим життям – новий режим роботи відбирає години особистого часу.
  • До речі, в уряді досить серйозно взялися за врегулювання “дистанційки”. Зокрема, на початку листопада нардепи проголосували в першому читанні за законопроект №4051, який повинен юридично врегулювати віддалену роботу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас