Українці заробили 8 млрд доларів на криптовалюті за останні 12 місяців - Chainalysis — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці заробили 8 млрд доларів на криптовалюті за останні 12 місяців - Chainalysis

Фінтех і Картки
3315
Інтерес до криптовалют зростає в усьому світі за рахунок девальвації валют на тлі глобальної економічної кризи. В таких умовах інтерес до альтернативних інструментів для збереження заощаджень і інвестування тільки збільшується.
Опитування, проведене криптоплатформою Paxful, виявило, що молодь в США і Україні вважає криптовалюту найперспективнішим фінансовим інструментом, що перевершує фіатні гроші за надійністю і прибутковістю.
Що показали результати опитування:
  • молоді люди твердо впевнені, що криптовалюти здатні замінити традиційні банки і пов’язані з ними операції;
  • 43,6% відповіли, що криптовалюти актуальні як ніколи під час фінансової кризи;
  • 26,4% впевнені, що цифрові активи – реальна альтернатива грошам.
Переважна більшість представників обох поколінь знають про криптовалюту Bitcoin (98,4%), Ethereum (77,4%), Litecoin (71,6%) і Ripple (47,6%).
Проте третина респондентів (37,14%) все ще не повністю довіряють криптовалютам. 28,57% опитаних зовсім не проявили інтересу до криптовалют, а 25,71% відлякує волатильність таких активів. Брак ресурсів для адекватного пояснення суті криптовалют пояснюється тим, що 14,29% опитаних не розуміються в індустрії, а 14,29% побоюються непередбачуваних дій регуляторів.
Респонденти «покоління Z» асоціюють криптовалюти з глобалізацією (67%), а 44,2% респондентів – з взаємодіями на peer-to-peer або на одноранговій основі (тобто транзакції проходять безпосередньо між продавцями і покупцями криптовалют, при цьому платформа не є посередником операцій, а лише забезпечує їх безпеку).
Дані по Україні від аналітичної компанії Chainalysis свідчать про те, що користувачі відправили 8,2 млрд доларів і отримали 8,0 млрд доларів в криптовалютах за останні 12 місяців. Хоча ці цифри набагато нижчі, ніж суми з США та інших провідних країн, вони вказують на набагато вищий рівень довіри і поширення криптовалют серед українців. Не варто забувати, що і економіка України значно поступається за розмірами економіці США.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк України позитивно оцінює можливість випуску цифрових грошей, здатних стати рівноцінним еквівалентом звичайної фіатної гривні.
  • Поширення криптовалютних активів, зокрема стейблкойнів, несе ризики для фінансової стабільності і грошового суверенітету. Таку думку висловила глава Європейського центрального банку Крістін Лагард.
  • На Кіпрі розробили першу в світі криптовалюта, створену спеціально для офшорних компаній. Зараз токен ще не має назви, проте повноцінний запуск планується до кінця цього року.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас