Медики мають отримати обіцяне підвищення зарплат вже цього місяця, - Зеленський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медики мають отримати обіцяне підвищення зарплат вже цього місяця, - Зеленський

Особисті фінанси
640
Президент України Володимир Зеленський вимагає, щоб медики вже цього місяця отримали підвищені зарплати. Глава держави наголосив на цьому під час селекторної наради з Прем’єр-міністром, урядовцями та представниками правоохоронних органів, передає пресслужба Офісу президента.
Глава держави акцентував увагу на тому, що нині надто мало лікарень уклали угоди з Національною службою здоров’я України для отримання доплат, і Міністерство охорони здоров’я має тримати цей процес під контролем.
«Вже кінець місяця, і медпрацівники за декілька днів мають одержувати зарплати, а згідно з даними, які я отримав, договорів про доплату медикам підписано менше ніж на чверть від поданих заявок. Залишається відкритим питання і щодо забезпечення понад 80% ліжок киснем для хворих на COVID-19. Усі ці питання мають бути вирішені», – наголосив Володимир Зеленський.
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Національна служба здоров’я України почала проводити оплати закладам за укладеними договорами для забезпечення доплат медичним працівникам з 25 вересня.

Де взяти гроші до зарплати 💸

«Протягом наступних двох днів 500 закладів охорони здоров’я отримають кошти. Інші заклади отримають їх після підписання ними контрактів до кінця тижня. Важливо зазначити, що понад 200 закладів ще досі не подали пропозиції про укладення договору з НСЗУ, що унеможливлює вчасну виплату доплат медичним працівникам. Контроль за виплатами – особисто на міністрі охорони здоров’я», – зазначив Шмигаль.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося, що з 1 вересня медпрацівникам спеціалізованих та високоспеціалізованих медзакладів підвищать зарплату.
  • Міністерство охорони здоров’я розраховувало “справедливу” заробітну плату лікарів, зокрема, виходячи зі статистики, а також спираючись на думку медиків.
  • Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов вважає, що нинішній рівень зарплат медиків недостатній, а гідна заробітна плата лікаря в Україні повинна становити не менше 20-25 тисяч гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас