З 1 вересня медикам підвищать зарплати — очільник МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 вересня медикам підвищать зарплати — очільник МОЗ

Казна та Політика
5410
З 1 вересня медпрацівникам спеціалізованих та високоспеціалізованих медзакладів підвищать зарплату.
Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі одного з українських телеканалів, передає пресслужба МОЗ.
“З 1 вересня ми підвищимо зарплати медикам, про яких забули наші попередники, експериментуючи з медициною”, – повідомив Степанов.
Заробітну плату піднімуть медичним працівникам другої та третьої ланки.
“Ми пропонуємо системне рішення, щоб з 1 вересня була підвищена заробітна плата всім лікарям, медичним сестрам, молодшому та середньому персоналу, тим, хто працює у спеціалізованих лікарнях. Тобто всім тим, хто мав отримувати підвищену заробітну плату, починаючи з 1 квітня. Але, на жаль, при плануванні так званої реформи про них просто забули”, — зазначив міністр.
Міністр повідомив, що 19 червня на засіданні уряду планується розгляд проєкту постанови щодо спрямування додатково 4,5 млрд грн на підтримку лікарень, які опинилися після 1 квітня на межі закриття.
На скільки планують підвищення:
  • на сайті Офісу президента повідомляється, що урядовці представили цифри, які вони підготували до наради за завданням Президента. На підвищення зарплат готові виділяти понад 2 млрд грн щомісяця;
  • це дасть змогу забезпечити підняття виплат лікарям другої ланки до 70% від їхньої тарифної ставки, медсестрам і санітарам – на 50% і 25% відповідно від мінімальної заробітної плати.
«Тарифна ставка лікаря-хірурга сьогодні – 5 тисяч 87 гривень. З надбавками середня зарплата становить близько семи тисяч гривень. Після підняття з вересня вона буде приблизно 10 тисяч 500 гривень. Це хоч якось наблизить зарплати лікарів другої ланки до зарплат сімейних лікарів», – зазначив Президент.

Довідка Finance.ua:

  • 9 травня міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що його відомство ініціюватиме зміни до бюджету для того, щоб на 50% підвищити зарплату медпрацівникам із 1 липня.
  • Він зазначав, що протягом років незалежності над українськими медиками «проводять експерименти і думають, чи виживуть вони на цю заробітну плату».
  • За даними Держстатистики, зарплати медиків у березні зросли на 7,8% та залишаються одними з найнижчих в Україні — в середньому 8056 гривень на місяць.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас