Степанов пояснив, як розраховували "справедливу" зарплату лікарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Степанов пояснив, як розраховували "справедливу" зарплату лікарів

Казна та Політика
839
Міністерство охорони здоров’я розраховувало “справедливу” заробітну плату лікарів, зокрема, виходячи зі статистики, а також спираючись на думку медиків. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
“Всі тарифи, які ми розраховуємо, тарифи – це те, що платить держава закладам охорони здоров’я, тобто в лікарню за кожного пролікованого пацієнта держава платить певну суму”, – сказав Степанов.
За його словами, при розрахунку тарифів МОЗ закладає в них багато пунктів, в тому числі і зарплату лікарів.
“Ми закладаємо заробітну плату в цей тариф, вже не той сором, який був 29 років, тобто мінімальну заробітну плату, яку отримують медичні працівники, а саме виходимо зі справедливої ​​заробітної плати, яка, на нашу думку, повинна бути у медичних працівників. Взагалі, може виникнути питання: а як ми обчислювали цю справедливу заробітну плату? Зрозуміло, що виходячи зі статистики, із середньою заробітною плати, яка є в Україні, з різних галузей – з одного боку”, – пояснив міністр.
Він зазначив, що дуже багато спілкується з медичними працівниками, в тому числі про їхнє бачення зарплат.
“Що справедливо, з урахуванням того, що ми живемо в Україні і з урахуванням нашого економічного стану. Отже, ми саме таким чином розраховуємо ті заробітні плати, які повинні бути”, – сказав Степанов, додавши, що, звісно, є ще математичні розрахунки.
Раніше Президент заявляв, що тарифна ставка лікаря-хірурга – 5 тисяч 87 гривень. З надбавками середня зарплата становить близько 7000 грн. Після підняття з вересня вона буде приблизно 10 500 гривень.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше МОЗ подав до Мінфіну розрахунки щодо оплати праці на наступний рік, які включають в себе встановлення заробітної плати для лікарів на рівні 20 тис. грн.
  • Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов вважає, що нинішній рівень зарплат медиків недостатній, а гідна заробітна плата лікаря в Україні повинна становити не менше 20-25 тисяч гривень.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас