Поліція почала штрафувати за ЗD номерні знаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція почала штрафувати за ЗD номерні знаки

Особисті фінанси
3155
Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив про адміністративну відповідальність за використання ЗD номерних знаків.
Про це він написав на своїй сторінці у FACEBOOK.
За словами чиновника, в Україні з’явилося дуже багато компаній, які пропонують зробити номерні знаки в форматі ЗD.
“Водіїв запевняють, що такі номери дозволені, але це не так”, – наголосив Білошицький.
Він зазначив, що в пункті 4.3 ДСТУ 3650: 2019 «Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних засобів. Загальні технічні умови» чітко прописано те, що 3D номерні знаки не відповідають встановленим вимогам.
Які штрафи передбачаються:
  • водіям загрожує штраф в розмірі 170 гривень за керування транспортним засобом з номерним знаком, який не відповідає вимогам;
  • при повторному правопорушенні протягом року штраф збільшиться до 255 гривень або ж водія відправлять на громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 червня відбувся офіційний запуск камер автоматичної фіксації порушень ПДР. За перші хвилини в столиці було зафіксовано понад двісті випадків перевищення швидкості.
  • Як раніше повідомляв Олексій Білошицький, за допомогою камери автофіксації виявили автомобіль з підробними документами. За його словами, система автоматичної фіксації зафіксувала перевищення швидкості й надіслала відповідний лист власнику авто. Втім, насправді це виявляється не той автомобіль.
  • Фантомні патрулі для вимірювання швидкості транспортних засобів у русі можуть з’явитися на дорогах вже з наступного року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас