Для водіїв планують запровадити додаткові перевірки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для водіїв планують запровадити додаткові перевірки

Казна та Політика
98066
В Україні планують запровадити додаткові перевірки для водіїв.
Про це на своїй сторінці у FACEBOOK розповів заступник голови Координаційної ради в Загальнонаціональному Форумі безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв.
“У злісних порушників ПДР будуть виявляти здатність до безпечного керування транспортними засобами”, – повідомляє Караваєв.
За його словами, відповідні законодавчі норми почали обговорювати депутати. Ініціатива з’явилася після введення автоматичного блокування порушень, коли випадки тотального невиконання правил деякими водіями, особливо елітними автомобілями, стали зрозумілі. Рекордом було порушення режиму швидкості 60 разів протягом 50 днів, без єдиної сплати штрафу.
“Прихильники нововведення вважають, що поділ суспільства за матеріальним достатком ставить учасників дорожнього руху в нерівні умови. Для когось штраф 225 грн. – відчутна втрата для сімейного бюджету, а для когось – лише кишенькові витрати”, – зазначив експерт.
Що планують запровадити:
  • якщо протягом року скоєно від 5 до 10 порушень (конкретна кількість поки що обговорюється), право керування порушника буде призупинено до моменту складання теоретичного і практичного іспитів;
  • Караваєв припустив, що якщо законодавча ініціатива не принесе бажаного результату, законодавці підуть далі – аж до психофізіологічної експертизи водіїв, які систематично порушують правила.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас