Відеофіксація ПДР: водіям обіцяють нові сюрпризи на дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відеофіксація ПДР: водіям обіцяють нові сюрпризи на дорогах

Технології&Авто
71251
Фантомні патрулі для вимірювання швидкості транспортних засобів у русі можуть з’явитися на дорогах вже з наступного року.
Про це розповів в інтерв’ю «Главкому» Олексій Білошицький, заступник начальника Департаменту патрульної поліції.
“Зараз камери автоматичної фіксації присутні тільки в Києві та Київській області. На ділянках автодоріг, на яких поки що немає камер автофіксації, TruCAM є єдиним пристроєм для вимірювання швидкості. У нас також заплановано впровадження фантомних патрулів, які будуть вимірювати швидкість транспортних засобів у русі», – повідомив Олексій Білошицький.
Запуск фантомних патрулів анонсований на наступний рік.
Олексій Білошицький пояснив, що навіть за умови, що буде вже оснащена камерами автофіксації вся мережа автомобільних доріг, вони повинні працювати в парі з TruCAM.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 червня відбувся офіційний запуск камер автоматичної фіксації порушень ПДР.
    Зараз, згідно з ПДР, діє обмеження швидкості в населеному пункті 50 км/год, а на деяких дорогах дозволено їздити зі швидкістю до 80 км/год в теплу пору року. При перевищенні ліміту більш ніж на 20 км/год власник ТЗ буде оплачувати штраф у розмірі 255 грн. При перевищенні більш ніж на 50 км/год – штраф в 510 грн.
  • З 1 липня в Києві в тестовому режимі почали фіксувати нові порушення правил дорожнього руху. Серед них – проїзд смугою громадського транспорту.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас