В Україні планують повернути обов’язковий техогляд для всіх авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують повернути обов’язковий техогляд для всіх авто

Казна та Політика
8597
Скасована в 2011 році схема обов’язкового техогляду для усіх транспортних засобів може повернутись вже цієї осені.
Ініціатором повернення техогляду виступає Міністерство інфраструктури України, яке займається підготовкою відповідного законопроекту.
“Зараз проєкт допрацьовується фахівцями МІУ з урахуванням отриманих пропозицій від громадськості, профільних асоціацій та учасників ринку, які взяли участь в обговоренні. Після затвердження Урядом, документ планується зареєструвати у Верховній Раді на початку четвертої сесії Парламенту, тобто цієї осені. Політична воля для цих рішень теж є”, – заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій у коментарі виданню auto.ria.com.
Щоб цей проєкт став законом та набрав чинності, він має бути схвалений Кабміном, зареєстрований у Верховній Раді, схвалений народними депутатами, підписаний Президентом та офіційно опублікований.
Раніше Finance.ua писав, що в новому законі про техогляд обіцяють забрати цю функцію у МВС і виключити можливість поборів із водіїв.
Раніше на сайті Міністерства інфраструктури опублікували законопроєкт, розроблений для повернення обов’язкового технічного огляду транспортних засобів. Законопроєкт описує механізм повернення і проведення обов’язкового технічного контролю машини, правила використання тахографів, а також навчання для водіїв комерційного транспорту.

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з чинним українським законодавством, для користування транспортним засобом кожен власник автомобіля повинен оформити страховий поліс ОСЦПВ – страховку цивільної відповідальності.
  • 1 червня запрацювали перші 50 відеокамер системи автоматичної фото- і відеофіксації порушеннь правил дорожнього руху.

Сервіс оформлення електронних полісів автоцивілки 🚙

За матеріалами:
auto.ria.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас