Штраф за відсутність автостраховки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штраф за відсутність автостраховки

Особисті фінанси
104633
Згідно з чинним українським законодавством, для користування транспортним засобом кожен власник автомобіля повинен оформити страховий поліс ОСЦПВ – страховку цивільної відповідальності.
За прострочену або відсутню страховку на водіїв чекає санкція у вигляді штрафу.
Штраф за їзду без страховки. Згідно із законодавством, розмір штрафу за їзду без страхового поліса автоцивілки становить 425 гривень.
Штраф за відсутність страховки при ДТП: якщо у водія відсутній поліс автоцивілки, не оформлений, прострочений, не пред’явив представнику Національної поліції, і він стає винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, штраф за відсутність ОСЦПВ складе 425 гривень. Додаткові штрафи (за порушення ПДР та ін.) нараховуються окремо.
Раніше Finance.ua писав, що за приховування номерного знака автомобіля для перешкоди автоматичній фіксації порушень швидкості може бути вилучено транспортний засіб.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні збільшили податок при продажу авто: змінено порядок оподаткування доходів від продажу або обміну рухомого майна (транспортних засобів).
  • В Україні повернуть обов’язковий техогляд для всіх. Це одна з умов Угоди про асоціацію з ЄС. У новому законі про техогляд обіцяють відібрати цю функцію у МВС і виключити можливість поборів з водіїв.

Сервіс оформлення електронних полісів автоцивілки 🚙

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас