В Україні повернуть обов'язковий техогляд легкових автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні повернуть обов'язковий техогляд легкових автомобілів

Особисті фінанси
277230
Міністерство інфраструктури внесе на розгляд Верховної Ради законопроект про правила техогляду автомобілів.
Про це повідомив міністр Владислав Криклій.
Повернення раніше скасованого в Україні обов’язкового техогляду для всіх легкових автомобілів – одна з умов угоди про асоціацію з ЄС.
Що буде нового. У новому законі про техогляд обіцяють забрати цю функцію у МВС і виключити можливість поборів із водіїв.
Законопроекти, які вносилися в парламент раніше, не влаштовували представників Євросоюзу як потенційно корупційні.
“Буде проект закону про загальнодержавний технічний огляд – але це буде не в тому вигляді. Жодних монополій в ньому не буде”, – сказав міністр.
Раніше на сайті Міністерства інфраструктури опублікували законопроєкт, розроблений для повернення обов’язкового технічного огляду транспортних засобів. Законопроєкт описує механізм повернення і проведення обов’язкового технічного контролю машини, правила використання тахографів, а також навчання для водіїв комерційного транспорту.

Довідка Finance.ua:

  • Штрафи за несвоєчасний обов’язковий технічний контроль ТЗ. На перший раз – 340 грн, при повторному порушенні протягом року водія можуть позбавити водійського посвідчення на термін від 3 до 6 місяців.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас