Українці стали на 20% більше шукати роботу за кордоном (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали на 20% більше шукати роботу за кордоном (інфографіка)

Особисті фінанси
1376
Українці все частіше шукають роботу за кордоном.
Про це повідомляє Опендатабот. За останній місяць українці на 20% більше стали шукати роботу за кордоном.
На початку літа на сайті Jooble шукали роботу за кордоном 6700 користувачів. Відтоді кількість зацікавлених у закордонних заробітках зросла і зараз становить майже 8 тисяч.
Заробітки. “За даними Держстату, 42,7% українців заробляють близько 200 доларів без урахування податків. Мінімальна зарплата у Польщі — 600 євро. Лише у 2019 році трудові мігранти переказали в Україну близько 12 мільярдів доларів. Така динаміка цілком зрозуміла: люди їдуть за кордон, аби забезпечити себе та свої родини”, — коментує Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.
“Варто розуміти, що, за даними соціологічних опитувань, лише 2,5% українців шукають роботу за кордоном через інтернет — більшість потрапляє в Польшу за рекомендаціями друзів та знайомих (69,5%)”, додає він.
Українці стали на 20% більше шукати роботу за кордоном (інфографіка)
“Карантинні обмеження зменшили активність пошукачів та роботодавців. Зокрема, кількість запитів від українців на роботу за межами країни із введенням карантину з березня по червень 2020 р. зменшилась на 60% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зараз ми бачимо поступове відновлення активності”, — коментують у прес-службі Jooble.
Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль наполягав, що зацікавлені в українських працівниках роботодавці за кордоном повинні укладати контракт не менше ніж на три місяці. Таким чином, за словами Шмигаля, уряд хоче подбати і про людей, які поїдуть заробляти гроші в Європу і отримають там цивілізовані умови, і про українців, які залишаються в Україні.
Українцям пропонували роботу на період карантину з оплатою праці до 8 тис. гривень. Нагадаємо, що станом на 12 червня кількість безробітних в Україні становить 516 тис., що на 76% або 223 тис. більше, ніж на відповідну дату минулого року.

Довідка Finance.ua:

  • За підсумками 2019 року, найбільше грошових переказів від трудових мігрантів надійшло з Польщі – $3,8 млрд. На другому місці Чехія – $1,1 млрд. З Росії заробітчани переказали $1 млрд, зі США – $0,98 млрд, Великобританії – $0,6 млрд.
До речі, отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин собі на картку цілком реально. Для цього достатньо скористатися сервісом Finance.ua.

Отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас